Home / Новини / Ревю / Western Digital пусна неуморимата Purple серия за денонощна работа
Western Digital пусна неуморимата Purple серия за денонощна работа

Western Digital пусна неуморимата Purple серия за денонощна работа

Отговаряйки на Seagate и техните дискове за видеонаблюдение (Surveillance HDD ), WD обявиха своите WD Purple HDD, първият 3,5 инчов диск с голям капацитет на компанията, предназначен специално за работа при видеонаблюдение.

Новият диск WD Purple външно не е повече от един традиционен десктоп диск, който поддържа най-новият SATA3 (6Gbps) стандарт. Но, проектиран за работа при непрекъснато натоварване, устройството може да работи 24 часа в седмицата. За сравнение, повечето други твърди дискове са проектирани да работят около 8 часа на ден.

От Western Digital казват, че Purple HDD е снабден с AllFrame и Advanced Format Technology (AFT), като първата технология помага да се намалят загубите на видео кадри или така наречените DropFrames технология за управление на кеша, също така от WD предоставят актуализации на фърмуера (вътрешен софтуер за управление на устройството), които предпазват от пикселизация на видеото и прекъсвания в рамките на системата за наблюдение. AFT дава възможност за по-ефективно използване на пространството на диска, като увеличава или намалява плътността на запис.

От WD добавят, че дисковете са създадени да работят само на кратки интервали от време и не са проектирани да издържат на големи температурни колебания и вибрации, което е типично за средата при видеонаблюдение.

Новият WD Purple HDD е на пазара в четири варианта 1TB, 2TB, 3TB и 4TB, които отговарят съответно на цени от 90 USD, 120 USD, 160 USD и 200 USD. Всички дискове се предлагат с тригодишна гаранция.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top