Home / Новини / Ревю / Seagate показа своя професионален 6TB хард диск
Seagate показа своя професионален 6TB хард диск

Seagate показа своя професионален 6TB хард диск

Наложеният производител на хард дискове, Seagate наскоро пусна своя първи 6-терабайтов хард диск за професионална употреба. Хардът носещ името Enterprise Capacity 3.5 HDD, е насочен към съхранението на данни в cloud системите и се появява с разнообразни капацитети от 2TB, 4TB и 5TB.

За разлика от индустриално насочения твърд диск на Western Digital (WD) Ultrastar He6, творението на Seagate не съдържа в себе си хелий и маркетинг-мениджъра на фирмата бе пределно ясен по този въпрос хвърляйки камъни в градината на конкуренцията.

„Не ни беше нужно да използваме хелий, за да стигнем до такъв капацитет, а и е с 25% по-бърз от хард-овете с хелий,” отбелязва Барбара Крейг, маркетинг мениджър на Seagate. „Бъдете сигурни, когато имаме нужда, го ползваме”. Интересно е да отбележим, че поставяйки хелий вътре в хард диска Western Digital’s Ultrastar He6 постига по-малка консумация на ток и повече пространство за данни.

Новият хард на Seagate ще работи или с 6Gbps SATA, или 12Gbps SAS свързване. Отгоре на всичко, харда се самокриптира, ползвайки Secure Erase – технологията, която преписва информацията на диска няколко пъти. Драйвът се върти със скорост от 7,200 оборота/мин. и има 128MB кеш.

Въпреки, че цените за хардовете на Seagate тепърва ще се обявяват, компанията все пак спомена, че ще продава устройствата на същата цена на GB, както последния 4TB Enterprise Capacity 3.5HDD.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top