Home / Новини / Интернет & Медиа / Google Street View ни предоставя пътуване във времето от 2007 година до днес
Google Street View ни предоставя пътуване във времето от 2007 година до днес

Google Street View ни предоставя пътуване във времето от 2007 година до днес

Питали ли сте се, как ли е изглеждало дадено място в миналото? Google внедрява тази възможност, да надникнете през дистанцията на времето чрез Street View в Google Maps. След като Google актуализира Street View снимките, естествено замества старите с нови, в архивите на Google вече се е натрупал този исторически снимков архив, който компанията иска да ни предостави и да има още един девидент от препълнените дискови масиви със снимки. Така се заражда идеята за услугата, която от компанията наричат “дигитална, световна капсула на времето”. “За съжаление изображенията датират от скорошната 2007 г., така че не очаквайте да видите строежа на Статуята на свободата.

“Сега чрез Street View можете да видите как се издигат сгради, като Кулата на свободата в Ню Йорк или стадиона за световното по футбол за 2014 във Форталеза, Бразилия,” казва Вини Шет, продукт-мениджър на Google Street View. “Тази нова функция може да служи и като цифров справочник на най-новата история, като възстановяването след опустошителното земетресение и цунами през 2011 г. в Онагава, Япония. Можете дори да преминете през различни сезони и да видите какво е било по китните италианските пътища както през лятото така и през зимата”.

За да активирате тази виртуална машина на времето, потърсете икона на часовник в ъгъла в горната лява част на Street View. Когато кликнете върху него, можете да преместите плъзгача през времето и да видите снимка на това място, както се вижда в миналото. Не всички места на картата ще имат тази функция, и вероятно не е нужно, ако даден район не се е променил много от 2007 г. насам.

Тази функция в момента е достъпна в десктоп версията на Google Maps.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top