Home / Новини / Дизайн / Чадър със слънчево задвижване автоматично се отваря когато ви напече
Чадър със слънчево задвижване автоматично се отваря когато ви напече

Чадър със слънчево задвижване автоматично се отваря когато ви напече

Лятото почти дойде, затова ако се ориентирате към кафенце на открито преди жегата да е ударила, хвърлете едно око на този чадър, направен от холандското студио Toer.

Предполагаме, че в опит да се оправдае името, Cumulus Parasol е направен така, че сам да се издува, щом слънцето изгрее и да приеме формата на пухкав бял облак. Може би звучи малко високо-технологично, но идеята не е сложна. Целия апарат, разчита на малък брой слънчеви панели, свързани с вентилаторче.

Щом слънцето огрее слънчевите панели, разположени най-отгоре, вентилаторчето се включва и надува чадъра. Под директна слънчева светлина, времето за което се „отваря” чадъра е около 20 секунди без никаква външна помощ и се разтваря на 2 метра в диаметър. Когато слънцето се скрие зад някой облак или се скрие от хоризонта, вентилатора ще спре да работи и въздуха ще излезе.  Разбира се, ако искате да не се надува, Cumulus може да се изключва ръчно от бутон на стойката.

cumulus-toer-700px-animation

Според дизайнерите, формата на „облака” е аеродинамична и може да устои на ветровито време, дори след като е напълно надут. В допълнение, силиконово покритие го прави водоустойчив, а подлежащия найлон е достатъчно здрав, за да може да поема и малко „бой”, в случай когато майката природа започва да си пробва силите и ветровете започнат да стават по-сериозни.

За съжаление, не можете да си го купите още и ние нямаме никаква идея дали/кога ще е на разположение за купувача. Единствения работещ прототип, наскоро бе представен на Milan Fashion Week 2014 и сигурно няма да се произвежда още дълго време. Затова, засега изглежда сме наказани с ръчно-отварящите се чадъри и високо-факторните кремове против изгаряне.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top