Home / Новини / Технологии / Забравете LED крушките, от LG вече правят OLED лампи
Забравете LED крушките, от LG вече правят OLED лампи

Забравете LED крушките, от LG вече правят OLED лампи

Вече на пазара има огромно разнообразие от фирми, правещи високо-ефективни LED крушки дори и със смартфон-контрол, така че LG пренася идеята на следващото ниво. На изложението Light+Building Show във Франкфурт, Германия, компанията представи нова, изключително тънка настолна лампа, която вместо да ползва обикновен LED, разчита на OLED лист, който излъчва светлина.

OLED настолната лампа е проектирана да работи съвместно с мобилни устройства, така че, както вече се наложи стандарта при „умните” продукти, потребителите ще могат да я контролират чрез съпътстващите лампата приложения за iOS или Android. Стига да сте в обсега на Bluetooth, ще можете да включвате или изключвате лампата, да настройвате силата на светлината или да включите предварително подготвени настройки за дейности, като четене или гледане на филми.

Това, всъщност не е първата OLED лампа правена някога, но това е първия път, в който голям производител, който се престрашава да топне пръст в буркана с мед и да пробва късмета си с OLED осветлението. Ако и други компании се присъединят към OLED тенденцията, това би стартирало движение далеч отвъд традиционните осветителни тела, и би помогнало на индустрията да се движи напред „отвъд крушката” така да се каже. Гъвкавостта на OLED позволява по-широко приложение от нормалните лампи. Представете си, плоско осветително тяло, което се удвоява, подобно на телевизор, или лампи, които да се вграждат в стените, по същия начин, като добре познатите тапети – просто си ги залепвате.

На този етап, разбира се, това си е чиста спекулация, но по-големите възможности на OLED осветлението са доста интересни. Това е наистина технология, която е част от бъдещето.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top