Home / Новини / Събития / MWC Barcelona - 2014 / ZTE е готова да представи първия Фаблет с митичната Firefox OS в Барселона
ZTE е готова да представи първия Фаблет с митичната Firefox OS в Барселона

ZTE е готова да представи първия Фаблет с митичната Firefox OS в Барселона

MWC 2014 в Барселона, запомнете това изложение, защото на него ще се случат много първи неща в сферата на мобилните комуникации. Остава малко над седмица до събитието (то ще се проведе от 24 до 27 февруари), в което конкурентите ще се надпреварват за любовта на потребителите, като показват всевъзможни причудливи джаджи.

ZTE – Китайския гигант, който навлезе дори и на Българския пазар няма да остане назад. От компанията са готови да покажат на бял свят 6 инчов “phablet”, който носи титлата – “един от първите Firefox OS устройства”.

Хедлайнърът на компанията ще бъде Grand Memo II LTE, устройство с 6-инчов екран, който е наследник на миналогодишния Grand Memo, и е оборудван с Firefox OS – операционна система с отворен код, като ZTE са договорили партньорство с Mozilla и Telefonica.

Също така ще бъде представена и най-новата версия на потребителския интерфейс MiFavor 2.3, който “ще осигури по-голямо удоволствие за потребителите на ZTE мобилни устройства”.

Компанията също така ще покаже и други устройства, смартфона Grand S II и серията от междинната линия Nubia.

Амбициозните китайци се гласят през 2014 г. да отхапят голям залък от пазара на мобилни устроства. Със сигурност ще спечелят за клиенти феновете на Linux и софтуерите с отворен код. Все пак Firefox е наследник на легендарния браузер с отворен код Netscape.

В следващото видео можете да видите как изглежда Firefox OS.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top