Home / Новини / Мобилни / Xiaomi ще пусне универсален бутон, с който ще управлявате телефона
Xiaomi ще пусне универсален бутон, с който ще управлявате телефона

Xiaomi ще пусне универсален бутон, с който ще управлявате телефона

Този малък аксесоар, би могъл да промени цялостния начин по който си използваме смартфона, особено ако винаги пропускате онази важна възможност за снимка, докато отключвате телефона си. Това е малко бутонче, което се поставя в 3.5мм жак за слушалките. Натискането на този бутон, моментално ще щракне желания кадър, без да се мотаем с отключване на устройството.

Това не е всичко. Малкото “копче” разполага с 10 различни програмируеми функции, включително да се ползва за включване и изключване на фенера или записване на разговори, като диктофон. Всичко това, ще бъде под контрола на приложение и всяка функция се активира от определен брой натискания на бутончето.

Xiaomi-Mi-Button-SocketТова напомня на Pressy, проекта от Kickstarter и с право, с тази разлика, че тази конкретно джаджа е разработка на китайския производител на смартфони Xiaomi. Вице-президента на Xiaomi Global и бивш изпълнителен директор на Google Хюго Бара, публикува снимки и кратко описание на бутона на Facebook страницата си. Това не е официална публикация все още и дори Бара се допитва до почитателите си, като се обръща към тях за помощ за наименоването на продукта. Xiaomi ползва буквите M и I за телефонния си хардуеър и Бара предполага, че устройството ще носи име, подобно на Mi Key, Mi Press, или просто Mi Button. Също не е ясно, дали бутона ще работи само с Xiaomi телефони.

Бара твърди, че компанията иска да пусне „бутона” за Xiaomi – потребители по целия свят. Той е натоварен със задачата да разшири влиянието на макрата на международно ниво, и вече надзирава разширяването на компанията към Сингапур тази година. Все още се надяваме на някакви новини, касаещи Америка и Европа за в бъдеще.

Забавни странични проекти, като този бутон, карат Xiaomi да изпъква сред другите марки, но компанията е стабилно стъпила на своя пазар в Китай. Първоначалните бройки (100 000бр.) от Redmi Note smartphone/tablet хибриди, които излязоха на пазара миналата седмица, бяха продадени за малко повече от 30 минути.

Ако се интересувате повече от тази малко позната марката, която все повече набира скорост, дори и в България, можете да посетите българската страница на адреса на micenter.bg или на http://miui.bg/community.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top