Home / Новини / Бизнес / Xiaomi стават глобални с новия си домейн mi.com
Xiaomi стават глобални с новия си домейн mi.com

Xiaomi стават глобални с новия си домейн mi.com

Гигантът в китайската смартфон индустрия Xiaomi се готви да превземе света, като част от неговите планове е представянето на по-глобално и опростено име на домейна на техния уебсайт, mi.com. Промяната на името на домейна бе пуснато в Tweeter от бившият вицепрезидент на Android Хюго Бара, върху когото сега пада отговорността за изнасянето на производителя на международния пазар.

„По-късо име, по-голям свят :),” публикува Бара щастливо. Без съмнение, фактът че повечето хора извън Китай не знаят как да произнесат името на все още малко популярния производител, повлиява решението да се приеме нов домейн – особено смятайки, че ще бъде като основна причина за активизиране на реклмни кампании и промотиране на марката.

xiaomiВ момента глобалната версия на mi.com изглежда, че просто представя разноцветните продукти на Xiaomi включително и 5.5-инчовия телефон наречен Redmi Note (сигурни сме, че Samsung ще имат какво да кажат по въпроса).

Според Xiaomi, „mi”, което се използва в логото и в домейна означава няколко неща, включително мобилен интернет и мисия невъзможна (mission impossible). В отговор на tweet-а на Бара, един коментатор отбелязва, че “mi”, означава и ориз на китайски, предполагайки как може да се получи метафора за китайски продукт, който постепенно се превръща в глобално разпознаваем. „Усещам амбициите зад този домейн,” казва той.

Друг коментатор изтъква иронията, че докато Xiaomi има mi.com, а конкурентът Apple е собственик на домейна me.com, който се свързва с iCloud. Понякога наричат Xiaomi китайския Apple (китайската ябълка), а някои дори продължават да наливат масло в огъня с твърдението, че слабият успех на американския технологичен гигант се дължи на популярността на Xiaomi.

През февруари Xiaomi отвориха първия си международен, официален магазин в Сингапур и въпреки, че не е в актуалните новини извън Азия, фактът че компанията има глобален сайт, където се рекламират продукти на английски и са наели за изпулнителен директор бивш вице-президент от Google,предполага, че това е  било просто началото на бързо наближаваща глобална експанзия.

Искаме да припомним, че можете да се информирате и да разгледате продуктите на Xiaomi в България на адрес: http://www.micenter.bg/ и http://miui.bg/community/.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top