Home / Новини / Събития / NAB Show 2014 / Sony анонсираха full-frame камерата A7S, която практически може да снима 4K видео в пълен мрак
Sony анонсираха full-frame камерата A7S, която практически може да снима 4K видео в пълен мрак

Sony анонсираха full-frame камерата A7S, която практически може да снима 4K видео в пълен мрак

Първите камери на Sony без огледало бяха създадени, за да впечатляват фотографите. Сега, японците започват да преследват видеографите с нов вариант на тяхната 35мм камера със сменяем обектив, обявена за A7S (за разлика от A7 и A7R преди нея). Тя може да снима изцяло 4K видео.

Но има и друга впечатляваща екстра в A7S: максимално ISO от 409,600. Това е самият връх в нейната чувствителност, така че спокойно можем да предположим, че резултати на такова ниво ще са доста интересни и все пак това е впечатляваща цифра, съвпадаща с професионалната D4S на Nikon. С подобна чувствителност, камерата би трябвало спокойно да “вижда” на тъмно (въпреки, че фокусирането би било доста трудно). За да достигнат до тази чувствителност, естествено Sony ще трябва да намалят малко резолюцията на full-frame сензора. Друг е въпроса дали тази чувствителност ще е използваема, тъй като всеки знае колко зърнеста е картината при големите чувствителности, но тук идва и интерпретацията от страна на видео процесора. A7S разполага с резолюция от 12.2 мегапиксела, в сравнение с 24.3 и 36.4 съответно на моделите А7 и A7r.

Подобно на очакванията ни, има и други про-видео функции и за професионалистите. Снимащите не са ограничени само с AVCHD кодека – могат да ползват и XAVC също така. XAVC е кодека на Sony, който позволява снимане с ниво на качество 5.2, което е най-високото за видео при H.264 компресия и поддържа резолюция от 4K на заснетия материал (4096 ? 2160 и 3840 ? 2160 пиксела) с до 60 фрейма в секунда.

От Sony също изтъкват, че A7S е единствената full-frame дигитална камера, която използва цялата ширина на сензора, докато записва 4K видео. Това означава, че подобренията в чувствителността и по-малката дълбочина на рязкост ще са на разположение както на фотографи, така и на снимащите видео. Не може да има безкрайно щастие. Сега следва и лошата новина, видео в 4K камерата ще може да снима само при запис на външно записващо устройство, свързано чрез HDMI кабел, директен запис върху картата ще се поддържа за видео с резолюция до 1080p (Full HD).

Заедно с камерата, от Sony обявиха на NAB Show в Лас Вегас, че разработват power-zoom оптика, направена за плавни промени в киното. Засега няма обявена цена, но предположенията са, че няма да е по-малко от 1,699.99 USD (толкова е цената на тялото на по-стария модел A7).

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top