Home / Новини / Ревю / Parrot пуска нов куадрокоптер с амбиция да влязат в киноиндустрията
Parrot пуска нов куадрокоптер с амбиция да влязат в киноиндустрията

Parrot пуска нов куадрокоптер с амбиция да влязат в киноиндустрията

Радиоуправляемият хеликоптер на Parrot (AR.Drone) бе забележителен, когато го представиха през 2010-та година, с което даваха на потребители готов да лети хеликоптер с четири двигателя (quadcopter), който може да се управлява с iPhone. През 2012-та година компанията направи тази играчка по-лесна за употреба и по-устойчива. Но за 2014-та година, компанията спира да се заиграва. Новият модел наречен Bebop Drone – още известен като AR.Drone 3.0 – също е проектиран за снимане от въздуха. Подобно на популярния му конкурент, DJI Phantom 2 Vision, новият летец от Parrot се надява да привлече вниманието на продуценти на филми и фотографи със по-качествената си камера, вграден GPS за летене по определени координати и способността да се рее на едно място, както и да панорамира камерата във всички посоки.

Но Parrot може също да се окаже, че превъзхожда DJI с нечуваната си система за стабилизиране на образа и обсег – плюс официално поддържаната способност за навигация чрез VR хедсет по време на полет.

Вместо използването на моторизирана глава за камерата – което би добавило допълнително тежест – Bebop Drone използва гениална комбинация от софтуеър и хардуеър, което позволоява използването на 180-градусов “фиш ай” обектив. Чрез процесора, обработващ картината и множество сензори, летящата машина кропва една малка правоъгълна част от огромния заоблен образ от изображението, докато едновременно стабилизира картината дигитално. Това означава, че ще можете да се отървете от голяма част от данните. Трудно е да се спори с резултатите – чист и ясен, стабилизиран видео материал от един малък летателен апарат, тежащ по-малко от 500 грама.

parrot_bebopdrone_skycontroller2

Освен това, способността за бързото „нарязване” на парчета на изображението позволява на Parrot да покаже и друг трик. Ако купите допълнителния Skycontroller – голям R/C(радио контролиран) летателен контролер с огромни антени, които могат да комуникират с летателния апарат от цели 2 километра разстояние – можете също така да включите и Oculus Rift (очилата за виртуална реалност) и свободно да гледате наоколо от първо лице докато пилотирате, точно като истински пилот.

Слабото място засега остава краткият живот на батерията, тъй като Bebop Drone е ограничен до 12-минутни полети с неговата 1200mAh батерия. Това не е много време, ако става дума за снимане на филм, дори не е достатъчно да се достигне и километър полет. Също не е ясно каква ще е цената на машината, но изпълнителния директор на Parrot Хенри Сейдо споделя, че ще е някъде между 300-те долара за Parrot AR Drone и 1000-те долара, които можете да похарчите за DJI машинта с камера – Phantom.

Радио-управляемата машина ще започне да се продава някъде през октомври.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top