Home / Новини / Авто / Nissan представиха новата хидрофобна боя против мръсотия
Nissan представиха новата хидрофобна боя против мръсотия

Nissan представиха новата хидрофобна боя против мръсотия

Nissan има престъпен план да затвори всички автомивки в света и да остави милиони работници на улицата с пускането на новата си самопочистваща се кола.

Горното изказване всъщност е лъжа. Доколкото е известно, Nissan няма нищо против автомивките и още по-малко към работниците. Що се отнася до прототипната кола, която си е много яка, но не може да се чисти сама, съжаляваме Nissan.

Тайната зад отскачащата кал, вода, пръчки и птичи изпражнения от повърхността на малкия Nissan Note е хидрофобната боя. Технологията е разработена от Ultra-Ever Dry, демонстрирана във видеоклипове своето зашеметяващо водоотблъскващо покритие.

Чрез манипулиране на боята на микроскопично ниво, Ultra-Ever Dry създава слой въздух между боята и атакуващата вода или масло. Това означава, че течността никога няма шанс да полепне по повърхостта, а вместо това се търкулва по нея.

От видеозаписите се вижда, че технологията не е много ефективна, където има много ъгли, но все пак, за някой, който иска да кара офроуд и после веднага да отиде с колата си на сватба, предпазната боя срещу мръсотия е добре дошла.

От Nissan казват, че нямат намерение да предлагат покритието с базови модели, но могат да работят с Ultra-Ever Dry и да го предлагат като допълнителна екстра.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top