Home / Новини / Интернет & Медиа / Netflix започна стрийминг на 4K съдържание, но не всеки може да го гледа
Netflix започна стрийминг на 4K съдържание, но не всеки може да го гледа

Netflix започна стрийминг на 4K съдържание, но не всеки може да го гледа

Първата доза от безплатно 4К съдържание е вече на разположение.

От Netflix потвърдиха, че е започнал стрийминг на 4K версии на сериала “House of Cards”, както и „някои документални филми за природата”. Плановете на стрийминг гиганта, бяха разкрити за пръв път миналата година.

4K стриймовете на Netflix могат да се гледат само на 4K телевизори, произведени през 2014 г., които разполагат с вграден H.265/HEVC декодер. Това включва телевизорите от повечето големи марки с 4K конфигурации, анонсирани на CES 2014.

Досега, единственият начин собствениците на 4K телевизори да гледат 4K съдържание у дома беше през програмата на Sony за гледане на филми, която работи само със Sony 4K телевизори или YouTube, което предлага малка селекция от, най-общо казано, нискокачествени 4K клипове. Samsung също ще предлага подобна програма за гледане на филми, съвместима пък с техните телевизори.

Хората, които са инвестирали в 4K телевизори от 2013 няма да могат да гледат тези видео материали (въпреки че някои устройства от 2013 могат да се модернизират, като например модела Samsung UNF9000 с добавка от SEK-2500V, може да се справи с HEVC кодека). Същите проблеми ще имат и предстоящите 4K стриймове от Amazon, Comcast, Fox, и други, които ще се появят по-късно тази година.

Все още 4K стриймингът от Netflix не е достатъчно чист, като в картината има следи от компресия, или така наречената пикселизация.

Нашият съвет е все още да не избързвате да си купувате 4K телевизор, дори и да имате възможност, преди да са се установили правилата в 4K разпространението и междуфирмените рестрикции.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top