Home / Новини / Ревю / Leica празнува 100 години с пускането на джобен фотоапарат
Leica празнува 100 години с пускането на джобен фотоапарат

Leica празнува 100 години с пускането на джобен фотоапарат

Leica отбелязват своята 100-годишнина, пускайки на пазара изцяло нова система. Родена от партньорството им с Audi, Leica-T е APS-C сензорно минималистично произведение на изкуството.

Всеки апарат със сменяем обектив започва живота си от 1.6-килограмово кубче алуминии. След като унибоди дизайна е подготвен от машина, се довършва на ръка. И докато Leica T не отнема цял век, за да бъде лъснат на ръка, все пак изработката на тялото отнема време: 45 минути машинно време, според компанията. След като целия процес приключи, това 1.6-килограмово кубче метал се превръща в здрава тежаща 95 грама рамка. Неизползвания алуминии се претапя и използва за направата на следващата камера от T-серията.

Новата T-серия, ще седи точно по средата на йерархията на апаратите Leica – под модела S и M и над Leica X и Lux серията. Апаратът разполага с изцяло нов захват на обектива, но от компанията споделят че ще се продава отделен адаптор, който ще бъде и Leica M обективи. С новите T-mount обективи, камерата има кроп фактор от 1.5X.

Закачливия и едновременно спартански дизайн се допълва от контролния панел и сензорния тъч-скриин екран. Объркването е сведена до минимум, благодарение на on/off бутон, който също работи и като бутон за светкавицата. Има и две неотбелязани копчета, които предлагат настройки за експозицията и програмируеми функции, както и drag and drop екран със специално меню, което позволява свободна подредба и изтриване на настройки, като част от “My Camera Menu”.

APS-C сензорът е 16-мегапикселов чип от Sony, а Leica-T предлага и вградена Wi-fi връзка и допълнителна опция за приложение за автомобил, което позволява дистанционно управление за снимане на живо и безжично споделяне. Сребърната версия на апарата ще е на разположение на 26-ти Май, докато черната версия ще се появи през Юли.

Още един иновативен елемент: ремъкът на камерата просто се клипват за страните на тялото, така че не е нужно да „връзваме” каквото и да било. Тази система е разработена с помощта на Audi. Leica-T идва с черен ремък, но с времето ще се предлагат и такива с различни цветове.

Това е „апарат от среден клас” за Leica, но очаквайте да платите доста за марката. Leica-T няма да е в комплект с обектив – от Leica казват, че очакват адаптора за М–обектива да бъде доста популярен, но комбинацията от тяло и Т-mount обектив към модела се очаква да струват около 3,600$. Два варианта на обективи Т-mount ще излязат в края на Май: един 23мм/F 2.0 основен обектив и 18-56мм/F3.5-F5.6 обектив с варио.

Обновена информация: Цените на Leica-T тъкмо бяха обявени и за обективите. Тялото на апарата ще е на цена от 1,850$, докато всеки един от обективите ще е на цена от 1,750$ единия. Адаптора за модел М ще е с цена от 395$.

Leica-T_black_front

Leica-T_black_emo_01

Leica-T_black_CU_03

Leica-T_emo_03

Leica-T_silver_CU_07

Leica-T_My_camera

Leica-T_silver_emo_03140225_210x236_catalog_taifun.indd

Leica-T-Lenses_23_18-56

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top