Home / Новини / Авто / Google показва как тяхната самоуправляваща се кола става още по-умна
Google показва как тяхната самоуправляваща се кола става още по-умна

Google показва как тяхната самоуправляваща се кола става още по-умна

От Google в прессъобщение обявяват подробности по напредничавата програма за самоуправляваща се кола, която разработват през последната година. Автомобилите без шофьори са изправени пред предизвикателството на навигацията по градските улици, като тестовете се провеждат в родния град на Google,  Mountain View, който служи за полигон, където се тества реакцията на колите при преминаване през гъсто населените градски зони и сравнително неусложнена магистрали.

В софтуерът използван от Google за навигация и ориентация на автономните превозни средства в заобикалящата го среда е вграден модул за идентифициране на “стотици различни обекти, които се движат по различни правила за движение по пътищата, “всички наведнъж, включително обекти като пешеходци, велосипедисти, които правят сигнали с ръце за завой и спиране, знака СТОП и много, много други. Google заявяват, че техните автомобили са по-добри шофьори от реалните хора-шофьори в спазване и съобразяване с много от тези знаци, защото те винаги следят ситуацията на пътя и никога не се уморяват.

Има още много работа за вършене, според Google, но колите в своя безпилотен проект вече са изминали над 700 000 мили, което е над 1 126 540 километра. Това са около 28 обиколки на земята по екватора, и продължават да се увеличават.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top