Home / Новини / Мобилни / Cortana на поход срещу Siri
Cortana на поход срещу Siri

Cortana на поход срещу Siri

Предстоящият ъпдейт за Windows Phone 8.1 ще съдържа и Cortana, персоналният гласов помощник, предназначен да влезе в битка с конкурентите си Siri и Google Now. Анонимни източници разкриват как изглежда и функционира Cortana, като от Microsoft ще заместят функционалностите на Bing за Windows Phone 8.1. Засега информацията гласи, че Cortana ще изглежда като кръгла, анимирана иконка, вместо като секси компютъра от играта Halo.

Точно като Siri, Cortana ще позволява на собствениците на телефони с Windows да настройват обръщението към тях от гласовия асистент. Cortana ще може да нарича потребителите с тяхните имена или нарицателни като “Мастер”, след като настройката бъде активирана в менюто на телефона. Основна функция на Cortana ще бъде и възможността да съхранява данни или информация на лаптопа, като преди това ще трябва да се разреши достъпът на асистента до конкретната директорията, контакти, лична информация, бележки за напомняне и т.н. Cortana ще може да проследява полети или дори да подсеща за други важни събития, споменати във вашата електронна кореспонденция, наподобявайки Google Now.

cortanasettings1_560

Cortana ще бъде подкрепяна с данни от услуги като Bing, Foursquare, и други, които ще й дадат възможност за по-персонализирана услуга, като системата ще научава все повече за потребителите. Microsoft използва името Cortana по време на тестването върху Windows Phone 8.1, но още не е ясно дали това ще бъде името, използвано за гласовият асистент в окончателната версия на софтуера. Microsoft са заявили, че ще представят Cortana на предстоящото събитие Build conference, като на него ще бъде разгледан и Windows Phone 8.1 за разработчици.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top