Home / Новини / Маркетинг & Реклама / Apple празнува 30 годишнина с ново видео заснето изцяло с iPhone
Apple празнува 30 годишнина с ново видео заснето изцяло с iPhone

Apple празнува 30 годишнина с ново видео заснето изцяло с iPhone

Apple пусна нов видеоклип в чест на 30-годишнината на Mac. От компанията казват, че клипа е заснет изцяло с iPhone-и само за един ден.

15 снимачни екипа са били изпратени в целия свят на 24-ти Януари с цел да заснемат “хора, които правят невероятни неща с продукти на Apple.” Заснети са над 70 часа суров материал. Видео от всяко място на света е било стриймвано в реално време към централата в Лос Анджелис, където режисьора на проекта е давал своите напътствия към операторите през FaceTime. След това целият материал е монтиран и в последствие му е добавена музика, като целия процес е извършен изцяло на Mac.

“Благодарение на мощта на Mac и на вдъхновяващите технологии, този клип вместо за месеци, е завършен само за няколко дни.” казват от Apple.

camera_gallery_filming_2xРазбира се използвано е и допълнително оборудване, както е видно в един от кадрите, поглед зад кулисите на продукцията. Доказания талант също помага.

За проекта работят 21 монтажиста, а режисьор на проекта е Джейк Скот, син на прословутия режисьор Ридли Скот, който преди 30 години заснема рекламата на Machintosh “1984”.

 

“От началото до края, всеки аспект на тази продукция е станал възможен благодарение на иновациите, които произлизат от оригиналния Macintosh през 1984 г. “, казват от Apple.

Първоначално видеото е предназначено за рекламиране във финала на Super Bowl, но след това се от фирмата се разколебават и решават да спестят милионите долари за реклама и да го пуснат на своята страница в интернет.

 

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top