Home / Новини / Космос / С нови космически мисии през 2015 година, още по-близо до завладяването на космоса
С нови космически мисии през 2015 година, още по-близо до завладяването на космоса

С нови космически мисии през 2015 година, още по-близо до завладяването на космоса

Всяка година носи своето послание и мото. Ако за 2014 това бе 4K или UHD, то 2015 ще бъде повече като годината, в която всички ще отправят поглед нагоре към дълбокия космос.

Разбира се всичко, което ще се случи ще е в следствие от постигнато през изминалите години. Докато 2014 г. ще бъде запомнена с прияземяването върху комета, 2015 може да остане в историята, като годината на Плутон (и други планетите-джуджета). Космическият апарат New Horizons започва своя подход към Плутон този месец, и ще се доближи най-близо до планетата джудже през юли, когато всички се надяват да видят прекрасни гледки от заледената повърхност на този така отдалечен свят, който евентуално ще разкрие драматичен пейзаж от планини, вулкани, гейзери.

Artist_s_impression_of_LISA_Pathfinder_sm

През март, космическият кораб Dawn ще кацне на Ceres, планета-джудже в астероидния пояс между Марс и Юпитер. Това ще е още един заледен свят, който може да има течна вода под замръзналата покривка, което ще я направи подходяща среда за бъдещ живот.

PIA17650_sm

Разбира се, това не е всичко. Мисията на Rosetta ще продължи през цялата година, евентуално и след това, която ще прави нови разкрития пътувайки на повърхността на кометата с информация както от самата комета, така и от дълбокия космос.

Colour_image_of_comet1

Разбира се не престават и изследваниета и проектите на частните фирми, които продължават да поставят на преден план туристическите полети в космоса.

crs4_dragon_orbit_2

Това разбира се са само една малка част от акцентите, които предстоят преди големия скок наречен “Завладяване на космоса”.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top