Home / Новини / Кино & TV / Снимачната площадка на Homeland се мести в ЮАР
Снимачната площадка на Homeland се мести в ЮАР

Снимачната площадка на Homeland се мести в ЮАР

Терористичната драма Homeland ще промени снимачната площадка от Северна Каролина и ще се премести в Кейп Таун – ЮАР за четвъртия сезон. Награденият сериал е бил базиран в Шарлот от началото, но продуцентите казват, че винаги са планирали да снимат международно, така да се каже, за четвъртият сезон.

„Досега сме имали страхотен късмет да работим с един от най-добрите екипи в този бизнес за последните три сезона в Шарлот,” казва изпълнителния продуцент на Homeland, Алекс Ганса.

„Знаехме, че с навлизането в четвърти сезон, ще трябва да преместим продукцията отвъд океана, за да разкажем историята на Кари (Матисън – агентаката от ЦРУ в сериала), завръщайки се към средния Изток като началник на отдел. Вълнуваме се, че намерихме много добро приемане на екипа в Кейп Таун и очакваме с нетърпение да започне истинската работа на продукцията за четвърти сезон.”

Южна Африка предлага базово 20% облекчение за филмови продукции и започва да се прочува, като локация за снимки на телевизионни предавания.

Пиратската драма Black Sails също се  снима в Кейп Таун, докато спасителната драма SAF3 и научнофантастичния Dominion напускат Кейп Таун за доснимане на локации в Щатите.

От Homeland удвоиха снимачните локации в Северна Каролина, Вирджиния и Вашингтон, окръг Колумбия, отчасти защото са щедри – 25% е договореният бонус за продукцията в Северна Каролина. Въпреки това, периода за тези бонуси изтича в края на 2014 г., което е част от причините налагащи преместването на продукцията.

Мислим, че Българското законодателство трябва да се поучи от ЮАР и САЩ в това отношение и да предприеме подобни финансови облекчения към снимачни екипи в по-бедни райони на страната. Веднага виждаме как наркотиците приоритетно ще се прекарват през Видин и Враца в сериала “Под прикритие”, а комисар Емил Попов ще излежава присъдата си в монтанския затвор.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top