Home / Новини / Бизнес / Какъв ще е следващият ход на Apple
Какъв ще е следващият ход на Apple

Какъв ще е следващият ход на Apple

След като миналате седмица Тим Кук (изпълнителният директор на Apple) с недомлъвки говореше за нови продукти, нови инвестиции, карайки умовете да се потят предполагайки какво е имал предвид шефа на Apple, големите въпроси какъв ще бъде този “коренно различен продукт” който Apple ще разработи, великите банкови и технологични анализатори посочиха 10 предположения, в които Apple ще инвестира.

Естествено е и много банкови и финансови институции да тръпнат в очакване за следващото “нещо”, което ще изстреля Apple или ще закопае великата компания.

След великия ръст на компанията от 2009 до 2011, за две години въпреки печалбите си, от гиганта не са предлагали на пазара нищо ново, което за подобна фирма е движение по течението, което не вещае нищо добро и явно са решили да се размърдат и да предложат нещо “революционно ново”. Всички предложения обаче от анализаторите са свързани с придобиване на вече популярни технологии.

Ето и предполагаемите придобивания за Apple:

Tesla

Причината Apple да купи Tesla е не по-малко очебиина и тя се нарича iCar. Нито една друга компания не е внедрила повече пари и технологии, за да накара бавната електрическа кола да залети, колкото основаната от собственика на PayPal Елън Мъск компания. Ако Apple иска да придаде нов смисъл на категорията “мобилен хардуер”, ще трябва да се раздели с 23 милиарда долара – такава е стойността на Tesla според вещите финанасисти и NASDAQ.

Dropbox

Ако трябва да сме честни, веднъж основателят на Dropbox, Дрю Хюстън веднъж отказа оферта на Стив Джобс. След отказа, Apple стартираха услугата iCloud, но след като Dropbox бе оценена на 10 милиарда долара, ясно се вижда кой печели тази битка. Ако от Apple искат да намалят загубите си, просто могат да заменят iCloud с Dropbox.

Uber

На базата на тази платформа Appe може да изгради транспортна логистична мрежа.

Square

Мобилните разплащания са бъдещето във финансовата ситема. С улеснението за плащания, Square ще си дойде на място ако стане част от Apple.

Jawbone

Базираната в Сан Франциско дизайнерска фирма за хардуер и нейните безжични говорители изглеждат логична стъпка напред за Apple.

GoPro

Тази компания няма нужда от преставяне и тя също изглежда правдоподобен кандидат за покупка. Само си представете един хибриден телефон между iPhone и GoPro.

SpaceX

Не е съвсем ясно какво Apple ще прави в космоса, но така или иначе завладяването му крие всякакви възможности, така че предположението си го бива.

FedEx

С цена малко на 40 милиарда долара FedEx ще отхапят голям комат от резервите на Apple, но не са вън от подозрение. Apple може да цифровизира FedEx, а от FedEx може да даде на Apple още по-голямо присъствие в “стария, аналогов, материален свят”.

Target

Онлайн платфората за търговия сега струва около 36 милиарда долара. След възхода на Amazon, “мишената” изпитва леки затруднения, но с помощта на Apple, Target може да се окаже убиеца на Amazon. Дори и Walmart може да се поизнервят

Luxembourg

Да, това не е компания, държава е, но пасва идеално на профила на бъдеща придобивка за Apple. Люксембург е Европейски финансов център, има замъци, и брутния вътрешен пеодукт (за 2012г.) е малко над 57 милиарда долара, което го прави най-скъпата покупка от този списък. С Тим Кук за пресидент и Джонатан Айв за министър на дизайна, новата Apple-нация ще процъфтява.

Сигурно ви се зави свят от цифри, самовижте колко пари има Apple в банката – 160 милиарда долара. Това не са просто цифри, а е малко под три пъти брутния вътрешен продукт на България.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top