Home / Новини / Авто / “Прозрачния капак” на Land Rover ще улеснява водачите
“Прозрачния капак” на Land Rover ще улеснява водачите

“Прозрачния капак” на Land Rover ще улеснява водачите

Извън нормалните пътища, особено при екстремния off-road, видимостта е най-важна.

И докато колата ви се накланя екстремно и се усуква стремейки се да запази сцеплението с настилката дори и с последната гумена молекула на грайфера, ето тогава видимостта е най-критична, а всички off-road маниаци знаят, че има едва няколко начина да разбереш какво има отпред: да изпратиш придружителя си или да погледнеш през прозореца.

За истински оф-роудър-джентълмен, никое от тези разрешения не е идеално. За щастие Land Rover имат разрешение.

Разработката Vision Concept на Land Rover Discovery, демонстрира технологията Transparent Hood (прозрачен капак). За изненада, действително работи.

Discovery-Vision-Concept_Technology-1

Камери, монтирани в предната част на превозното средство, изпращат картина на живо на „умното” предно стъкло, която прожектира в реални мащаби картината на предстоящия път, правейки предния капак прозрачен.

Предназначена за ползване извън асфалтовите пътища, тази технология има приложение, както от Land Rover го определят „от града, до пясъчните дюни”, като в града премахва тайната за лесното паралелно паркиране, правейки градския 4×4 далеч по-маневрен.

„С подобряване на способностите на нашите автомобили и увеличаването на тяхната off-road независимост, ние ще осигурим увереност на шофьорите, за да могат по-лесно да преминават през всеки терен.” Споделя в своята реч Д-р Волфганг Епле, директор на Проучвания и Технологии за Jaguar Land Rover. „Разработваме нови технологии, включително и прозрачния капак, за да дадем на водачите възможността да погледнат реалността, така ще им помогнем да се справят с всичко, от най-тежкия терен, до трудното паркиране в градски условия.”

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top