Home / Новини / Авто / От Volkswagen намаляват драстично разхода на гориво с новата 10 степенна скоростна кутия
От Volkswagen намаляват драстично разхода на гориво с новата 10 степенна скоростна кутия

От Volkswagen намаляват драстично разхода на гориво с новата 10 степенна скоростна кутия

Ако погледнем назад към ранната 2011-та година, бяхме впечатлени от 9-степенната скоростна кутия направена за Chrysler – тя обещаваше двуцифрено подобрение в икономията на гориво и направи модерната тогава 7-степенна скоростна кутия да изглежда направо като отживелица. Сега от Volkswagen правят крачка напред, обявявайки, че ще произведат 10-степенна трансмисия с двоен съединител, която ще може да се движи по пътищата в модела Passat през 2015.

С по-големия брой скорости, двигателят може да оптимизира оборотите си така, че да не харчи повече гориво когато е в покой, и да оптимизира оборотите при динамично движение, особено в градска среда при честа промяна на скоростта.

Председателят на VW Group Д-р Мартин Винтеркорн и ръководителят на отдела по дизайн Ханс-Якоб Нойсер споделят, че новата трансмисия ще спомогне за достигането на дръзката цел за намаляване на разхода с 20%, което ще е факт за цялата гама от автомобили на VW Group, включително Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini и Porsche.

От VW също така представиха и своя 4-цилиндров двигател, разполагащ с 236 bhp, който може да се окомплектова със скоростната кутия.

Съществуват спорове, затова дали това ще проработи. Михаел Пол, изпълнителен вице-президент на автоинженерната фирма ZF Friedrichhafen, която направи девет-степенната скоростна кутия за Chrysler, каза че достигането на двойните цифри би изисквало изцяло нов подход към дизайна.

Но, ако има марка, която разполага с ресурса да го обори, то това е VW Group.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top