Home / Новини / Авто / От Honda напълно полудяха и изкараха последния щур мотор тип Манга
От Honda напълно полудяха и изкараха последния щур мотор тип Манга

От Honda напълно полудяха и изкараха последния щур мотор тип Манга

Докато някои мотори са направени за ездачи, надяващи се да достигнат Стив Маккуин или Марлон Брандо, Honda създадоха точното нещо за навигиране на улиците в един пост-апокалиптичен метрополис.

NM4 Vultus, от латински за изражение, бе създаден от екип, съставен от 20 до 30-годишни дизайнери, които според мнението на Honda, вземали идеи изключително от японските манга и аниме филми и комикси. Ако сте виждали някога Акира или чели оригиналните манга, геометрията на Vultus, заедно с острите форми, ще ви се сторят познати.

„Идеята ни беше, да създадем нещо, което ще направи всеки момент, като на кино”, споделя ръководителя на проекта Кейта Микура. „И искаме карането да бъде събитие”. Моторът бе представен на мотоциклетното изложение в Осака.

Под подобната на изтребител външност, се крие трансмисия изцяло от частите на Honda. 745 кубиковия, двуцилиндров двигател е от NC750X, както и двойната трансмисия. Това означава, че ще имаме право на избор между напълно автоматично превключване на скоростите и ръчно, чрез планки на ръкохватките. Това, може да звучи относително футуристично, но Honda предлагат тази технология за някои модели от преди повече от пет години. В зависимост от избраната трансмисия, таблото ще свети в бяло (неутрално), синьо (за автоматик), розово (за спортен режим) и в червено (за ръчна предавка). Ако тези настрйки не ви харесват, таблото може да свети в някой от 25-те цвята, за напълно персонализирана настройка.

Vultus-Dash-660x495

Vultus има 54 конски сили и тежи внушителните 245кг., което няма да помогне особено при ускорение, но от Хонда твърдят, че разхода ще е около 2,9 литра на 100 километра или с пълен резервоар ще могат да се оичминават около 298 километра.

Vultus идва също така и с някои допълнителни изненади за „младия медийно-ангажиран урбанит”, за които Honda твърдят, че е основната им целева група. Подобно на NC700X багажникът за каска до резервоара, Vultus има и 1-литрово багажно пространство отзад с адаптор за зарядно на батерията на най-важните устройства в живота на така наречения “урбанит”.

От Honda не са се ангажирали с каквито и да било анонси за реалното производство на този модел. Засега този мотор остава като нещо леко футуристично, като Ducati Diavel, което те кара да мечтаеш.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top