Home / Новини / Събития / MWC Barcelona - 2014 / Не искате да ви следят? Новият телефон Blackphone се заема с това.
Не искате да ви следят? Новият телефон Blackphone се заема с това.

Не искате да ви следят? Новият телефон Blackphone се заема с това.

Абревиатурата NSA всява ужас в младите, необуздани, бунтарски настроени умове. В последно време се изписаха толкова много безкрайни статии по въпросите на сигурността на мобилните устройства и приложения, че не би трябвало да е изненада, че нивата на параноя в смартфон-потребителите са се вдигнали до такава степен, че някои дори търсят телефон със супер силна степен на защита.

Това устройство вече е тук под формата на Blackphone, интригуващ телефон създаден от джойнт венчър между Silent Circle – глобалната криптирана комуникационна услуга, и дизайнерите на мобилни телефонни решения Geeksphone – компанията, която създаде първият хардуер за Firefox OS.

Телефонът беше обявен в началото на годината и направи своя официален дебют на изложението MWC в понеделник.

blackphone-softwareОписан от своите създатели, като “реално не-ИЗВИНЕНИЕ” и се определя като решение за пътуващи мениджъри, които търсят свое-собствено-устройство. Телефонът още се представя и като устройство, което е подходящо за загрижени за личната си охрана семейства, и всеки друг, който разбира стойността на неприкосновеният личен живот, вместо да го пропилява безплатно. Blackphone работи със специална подсигурена версия на Android, наречена PrivatOS и върви с пълен набор от защитени приложения, включващи Silent Phone, Silent Text и Silent Contacts.

Анонимно търсене, скрито сърфиране, и сигурно съхранение на файлове върху облак също са част от пакета, както е дистанционно изтриване и възстановяване на данни, умното блокиране на всички Wi-Fi мрежи, освен тези с по-висока сигурност, както и осигуряването на криптирани видео разговори.

Естествено тези услуги не са съвсем безплатни, за Щатите, след първата година пакета от тези услуги става абонаментен и ще струва над 120 USD за две години.

Blackphone разполага с 4,7-инчов HD IPS екран, 2GB оперативна памет, 16GB за съхранение на данни (без слот за разширение), LTE свързаност, и е с 2GHz четириядрен процесор. Основната камера е 8 мегапикселова, докато предната камера е с 1,3 мегапиксела.

“Вече няма да е възможно незаконното подслушване и наблюдение чрез телефона, използването на лична информация с търговски цели, като една от важните ни цели е защита на неприкосновеността на личния живот”, казват от компанията, като добавят: “Blackphone е натоварен с тежката задача да защитава правата на хората и сме много любопитни, какво ще стане, когато попадне в ръцете на експертите по сигурността.”

Blackphone е достъпен по предварителна заявка срещу 630 USD за незаключено устройство, като доставката ще  започне през юни.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top