Home / Новини / Маркетинг & Реклама / Мръсните номера в рекламата. Или как от Samsung се подиграват на Apple
Мръсните номера в рекламата. Или как от Samsung се подиграват на Apple

Мръсните номера в рекламата. Или как от Samsung се подиграват на Apple

В новите реклами, Samsung са намерили начин да се подиграят на Apple, като изтъкват не само своите положителни качества, но и като показват отрицателните качества на конкуренцията.

В новата реклама за Galaxy Note 3, Samsung призовава един стар приятел, звездата от NBA Леброн Джеймс, за да подчертае огромната разлика в размера между своя 5,7-инчов “phablet” и iPhone 5S, който според Samsung е с  “4,0 инча не-HD” екран, като  “Леброн буквално бяга от този телефон.” Samsung го определя като “сериозно разминаване.”

Следващият клип, този път за Galaxy Tab 10.1 Pro, е директна атака срещу iPAD Air, като прави директна препратка към рекламата на iPad Air с молива.

“Това е изключително прост инструмент, но също така … изключително остър”, казва глас зад кадър от реклмата на Samsung. В крайна сметка на екрана зад молива се вижда най-новият iPAD, но там е и друго устройство, зад него е “още по-тънкият” Galaxy Tab 10.1 Pro.

От Samsung твърдят, че техният таблет е по-добър за гледане на видео, и естествено рекламата също показва мултитаскинг силата на Galaxy Tab Pro. “Две неща на екрана наведнъж срещу…. до едно нещо на екрана наведнъж.”

Този похват на сравнителна реклама е противозаконен в България, така че не очаквайте да видите тези реклами някъде.

Ще намерите двете реклами на Samsung и оригиналната реклама на Apple по-долу.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top