Home / Новини / Авто / Вирус може да провали сезона на отбор от Формула 1
Вирус може да провали сезона на отбор от Формула 1

Вирус може да провали сезона на отбор от Формула 1

Технологиите са прекрасно нещо, но понякога създават такива големи проблеми, каквито дори не сте си представяли. Последният такъв случай бе факт през първият ден от втората предсезонна подготовка за сезон 2014 на Формула 1. Болидът на отбора на Marussia направи само три обиколки, тъй като някой от екипа в бокса е изтеглил вирус тип “Троянски кон” на своя компютър.

Според отговорникът на тима Джон Буут, “инфекцията” е виновна за пропускане на най-добрата част от деня”, и е допринесла за направата на само 29 обиколки през целият четиридневен престой на Международната писта в Бахрейн. Той изрази загрижеността си във връзка с готовността на отбора за първото състезание в Австралия следващият месец.

Съвременната Формула 1 вече не е въпрос само на възможности на колата, а е нещо като компютър на колела. Пилотите и екипа получават изключително голямо количество данни от колата в реално време, като голяма част от тях се предават на хиляди километри към щаба на отбора по време на състезанието за анализ.

За да си помогнат с този анализ преди началото на сезона, отборите от Формула 1 използват момента, за да получат само една малка част от тези данни и да настроят колите максимално добре за началото на сезона, нещо, което е в пъти по-трудно тази година, защото има една камара промени в тазгодишните правила, засягащи техническите характеристики на колата. Двигателят е изцяло нов, променени са изискванията за аеродинамичност, има нова хибридна система, и много, много нововъведения, които трябва да бъдат тествани преди началото на сезона.

Marussia ще има само още четири дни на тестовете в Бахрейн преди началото на Australian Grand Prix в Мелбърн на 16 март, а Буут казва, че екипът трябва да направи още много от настройките, които не са направени до момента. Ние сме сигурни, че екипът на Marussia ще обръща повече внимание на безопасното сърфиране занапред освен всичко друго.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top