Home / Новини / Дизайн / Как да впечатлите приятелите си с невидимия ключ за лампи
Как да впечатлите приятелите си с невидимия ключ за лампи

Как да впечатлите приятелите си с невидимия ключ за лампи

Точно така, правилно – някой най-накрая изобрети невидим ключ за лампи. Ако се монтира правилно, вие и вашето семейство ще знаете точното място на ключа, но тъщите и свекървите няма, и ще бъдат обречени да се лутат в хола ви в пълен мрак.

Ето как това невероятно изобретение би трябвало да работи. Точно като екрана на смартфона ви, iOn ключът се контролира от капацитивна система, с други думи, техника, която реагира на допир. Разликата, обаче е, че капацитивното поле на iOn е осезаемо по-голямо от това на телефона ви и всъщност се простира отвъд повърхността на устройството. Така че, когато пръстът ви, ръка или лакът навлезе в полето, го нарушава, сигнализирайки на ключът да пусне светлината или да я изключи.

Най-готината част е, че това е повече от миниатюра на допиро-чувствителната лампа, като създателите са добавили и някои други функции, за да направят творението си по-функционално. В допълнение на включването и изключването на лампата само с размах на ръката, можете също да намалите/увеличите светлината, като задържите ръката си в полето и нагласите близостта до сензора. И разбира се, ако сте се изтегнали на дивана, надали ще ви се разкарва до ключа, затова има и приложение за смартфон, което контролира iOn от дистанция.

Предвид, че е приблизително същия размер, като традиционен ключ, iOn може лесно да замени почти всеки ключ за лампа в дома ви. Можете да го монтирате гол на стената със снимка върху него, за да ви напомня къде е или да се направите на нинджа, като го поставите вътре в стената без да се вижда, под масата или в шкафа, или дори на таблата на леглото ви.

Не споменахме, че това е проект от Kickstarter.com, който за момента е само прототипен, и се цели в относително амбициозните 100 000 долара, но вече е преминал една трета и му остава още почти цял месец за да се набавят останалите средства, така че все пак има шансове. Създателите обещават, че който подкрепи iOn проекта сега, ще може да си осигури ранна доставка на ключа на цена от 40 долара или чифт от тях за 80 щатски кинта.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top