Home / Новини / Авто / Запалването на автомобилите на Tesla е овладяно
Запалването на автомобилите на Tesla е овладяно

Запалването на автомобилите на Tesla е овладяно

През изминалата година няколко автомобила от серията Model S на Tesla се запалиха вследствие на инциденти – ситуация, която причини леко недоверие в компанията на Елън Мъск. Въпреки че Мъск усилено защитава сигурността на автомобилите си, компанията обяви, че ще отстрани причината за запалванията. В свое изказване Мъск описва новия титаниев щит и алуминиев дефлектор, които ще предпазват долната част на автомобила – всички коли, произведени след 6-ти март ще получат новата защитна система, а тези, които вече са продадени, ще я получат безплатно.

Това би трябвало да отстрани причината за пожарите, като във вече документираните случай на пожар щитът пазещ батерията бил пробит и така, когато колата се удряла в железни обекти по пътя с висока скорост те директно въздействали върху батерията. Сега, като добавка към съществуващата половин-сантиметрова алуминиева броня, която пази батерията, Model S ще има още един защитен слой. Във връзка с тази нова добавка, автомобилната администрация на САЩ обяви, че спира разследването по установяване на пожарите на моделите от серията Tesla Model S.

Мъск казва, че компанията е тествала новия щит 152 пъти, удряйки колата, и по-точно дъното на купето в обекти като бетонен блок, железен алтернатор и др., които най-често се срещат по пътищата, като нито един от тях не е нанесъл щети на автомобила. Що се отнася до допълнителната маса, добавената тежест, не би трябвало да повлияе на пробега на автомобила – Мъск добавя, че ще има само 0,1% повлияване в дължината на изминатото разстояние на колата. Мъск пусна няколко GIF-а от тестовете на новата броня, показващи издръжливостта на подсилената батерия  – те са снимани с високоскоростна камера прикачена за подовата част на автомобила по време на тестовете.

Tesla_collision_test

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top