Home / Новини / Бизнес / “Електронна кирка” за 1600 долара ще те направи богат
“Електронна кирка” за 1600 долара ще те направи богат

“Електронна кирка” за 1600 долара ще те направи богат

Bitcoin и крипто-валутата като цяло са едни от най-горещите, най- влудяващи и мистериозни теми в света на технологиите днес.

Някои хора вече са направили много пари от Bitcoin, но цената на техниката, която трябва да купиш, и въобще инвестицията, която трябва да направиш, за да си докарваш прилични доходи от цифровия Клондайк е доста висока. Печалбите, ако си подходящо екипиран са много съблазнителни (моментния валутен курс на Bitcoin е $ 622,31).

Малко информация за хората, които не са запознати с правилата на цифровата мина. Bitcoin представлява решаване на много сложни математически алгоритми, като резултата е натрупване на “hash”, който в зависимост от трудността на дневната задача се остойностява в Bitcoin.

За да копаете виртуални пари се нуждаете от компютър и интернет. За производителността на вашия компютър се грижи видеокартата, или графичния процесор. Инсталирате софтуер за копаене (има много, но в зависимост от вашата видеокарта, трябва да изберете и софтуер, за да е по-ефективен процеса), след това си избирате така наречения Pool, и се молите сметката за тока да не е по-висока от изкопаното за месеца.

Тук можете да видите някои от видеокартите и “hash”-а, който изработват. Ясно се вижда, че тези на AMD се справят в пъти по-добре от тези на NVIDIA.

Има разбира се и други играчи на пазара за “електронни кирки”, едни от тях са CoinTerra GSX I.

CoinTerra GSX I е PCI-Express базирана карта, която е снабдена с GoldStrike ASIC процесор. Тъй като CoinTerra GSX I е PCI -Express базирана карта, можете да я използвате, като я сложите на домашния си компютър. От фирмата се хвалят, че GSX I “копае” Bitcoins  900 пъти по-бързо, отколкото сегашните графични карти от висок клас на AMD Radeon R9 290X или Nvidia GeForce GTX 780 .

CoinTerra GSX се охлажда с течния охладител CoolIT, а мощността, която й е нужна трябва да се осигурява от захранване не по-малко от 450 вата.

CoinTerra GSX I ще бъде достъпна на пазара от Юни 2014 г. и ще струва 1599 щатски долара. Интересно е как ли ще отговорят от NVidia и AMD.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top