Home / Новини / Мобилни / Едно калъфче, което ще свърже фотографията и моментите
Едно калъфче, което ще свърже фотографията и моментите

Едно калъфче, което ще свърже фотографията и моментите

Нищо не разваля повече един момент от това, да извадиш телефона си за да направиш снимка. Изведнъж всички очи се стрелват към телефона и дори най-често снимания човек се чувства малко странно.

Томас Хърст е трябвало да справя с този феномен докато работи като фотожурналист, но сега разполага с простичко и елегантно разрешение. Covr, нов проект стартиран от Хърст, който представлява калъфче за iPhone 5/5s с prism-обектив, който се плъзва нагоре над камерата и позволява на потребителите да правят снимки докато държат телефона си паралелно на земята. С Covr, можеш да правиш снимки, без да вдигаш телефона си и да издаваш, че ползваш камерата.

„За да правиш добри снимки, трябва да си там, но не трябва да си там”, споделя шеговито Хърст.

Някои хора може да се засегнат от тайнствеността, която Covr предлага, но Хърст споделя, че устройството не е създадено с цел воайорство. Той просто иска хората да могат да снимат по-лесно и по-въздействащи кадри.

„Наистина мисля, че Covr ще предостави възможност на хората да направят изцяло нова категория снимки”, добавя той.

Уличните фотографи, са част от предвидените от Хърст потребители, а някои добре познати фотографи, включително Ричард Коци Хернандез вече тестват прототипи.

Хърст можеше да разработи Covr, като обикновен допълнителен обектив, но според него калъфа е по-подходящ, защото е искал нещо, което непрекъснато да седи върху телефоните на потребителите. С Covr, потребителите просто приплъзват нагоре призмата и могат да започнат да снимат. По-малко време за размотаване, означава по-голям шанс да хванеш момента.

Ако потребителите не искат да ползват призмата, могат да я приплъзнат обратно, а обикновената камера остава свободна. Призмата не влияе върху фокусната дължина на камерата на iPhone и Хърст е избрал висококачествено стъкло, за да не се губи от качеството на снимката. Единствената забележка към устройството е, че когато не се използва, призмата стърчи съвсем леко.

Хърст и неговия екип търсят да съберат 80 000$ за да покрият началните разходи по проекта. Ако събирането на средства е успешно, Хърст се надява да произведе калъфите до Септември. Като идеята е да се пуснат последствие и калъфи за iPhone 4 и Android, като всичко ще се произвежда в САЩ. Засега предвидената цена е 55$ за бройка. Това е бизнес, но Хърст се надява да направи с този проект повече от пари.

„Това начинание наистина е за фотографията и моментите, така че не е въпрос само в това колко калъфа ще се продават, а колко снимки ще направят хората с това устройство”, споделя Хърст.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top