Home / Новини / Авто / Германците започнаха да правят 3D принтирани коли
Германците започнаха да правят 3D принтирани коли

Германците започнаха да правят 3D принтирани коли

Хенри Форд не трябва да се тревожи – конвейерното производство няма да изчезне, но 3D-принтирането ще промени изцяло начина, по който се правят автомобили. EDAG Genesis изпъква с дизайнерска рама, направена от различни материали и вдъхновена от тялото на костенурката.

Немската инженерна фирма показа своята концепция на автомобилното изложение в Женева, като доказателство на това, как 3D–принтирането може да се приложи в изработването на автомобилни части в техните истински размери. Става дума за детайли с много по-големи размери от тези на 3D-предметите, които се изработват от познатите 3D потребителски принтери на компанията Makerbot, но въпреки това те са повече изкуство отколкото реалност.

EDAG-2-660x371

Концепцията Genesis е изработена чрез наслагване на фини пластмасови слоеве, така че да се моделират и най-дребните детайли от сложния интериор, въпреки че компанията казва, че са могли да ползват и карбонови нишки за да направят шасито по-здраво и по-леко. От EDAG предвиждат върху шасито да се добави външна рамка от алуминий или стомана за по-голяма здравина на подобния на решетка кокпит.

Виждали сме 3D принтиране да се прилага за автомобили и преди, но дизайнът е уникален, защото показва, че с правилната екипировка и машини може да се произведе детайл с много големи размери. Вместо да се принтират отделни части и да се сглабяват, за да се получи едно цяло, Genesis показва, че е възможно в бъдеще колите да се произвеждат на много по-малко стъпки с изключително здрави части.

Принтиране с такива размери, е все още далеч от реалността заради високата цена, но уникалната форма, която може да се създаде, е голямото изкушение за дизайнерите, както и новата битка в автомобилопроизводството за създаване на максимално сложни и големи обекти с един процес.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top