Home / Новини / Игри / Втора версия на Oculus Rift за разработчици
Втора версия на Oculus Rift за разработчици

Втора версия на Oculus Rift за разработчици

Ако все още не сте разбрали за съществуването на Oculus VR и Oculus Rift, не се притеснявайте. Тепърва ще има да слушате за тях. Все още екипировката се доразработва и дори последния прототип („Crystal Cove”) е далеч от финала. Втората версия на Oculus Rift комплект за разработчици е на разположение с поръчка; струва 350$; и е наистина много впечатляващ.

Oculus Rift измина много дълъг път от 2012-та насам. Първо имаше HD-версия, а следващата голяма стъпка дойде с прототипът Crystal Cove. Вторият комплект за разработчици (DK2) е на базата на Crystal Cove и добавя няколко екстри. Най-забележителната добавка е вътрешна камера, която следва лицето ви докато играете, така че да изчисли и напасне перспективата, за още по-голяма реалистичност. Под предния капак са разположени инфра-ред сензори, както и два USB порта, както и жак за аудиото. USB-тата могат да ви позволят допълнителна игрова ефективност, както и възможност да свържете допълнително периферно устройство (като LeapMotion например). От очилата излиза един кабел, който се разделя на USB за захранване и HDMI за видео. Не е точно безжичен, както очаквахме да бъде, но съкратеното количество кабели, звучи доста добре.

„DK2”, както го наричат от Oculus е просто следващата стъпка в процеса за изваждане на версия за масовия пазар и това е хубаво. Разработчиците на игри получават хардуера на Oculus VR за 350$ , а от компанията получават още една финансова инжекция по пътя към потребителска версия. Засега все още не става ясно кога ще се забавляваме реален продукт, но ако искат да успеят от Oculus ще трябва да побързат, защото Sony им диша във врата.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top