Home / Новини / Мобилни / Видео разкрива още малко от работата по проекта Ara
Видео разкрива още малко от работата по проекта Ara

Видео разкрива още малко от работата по проекта Ara

Екипът, работещ по поекта Ara (модулният смартфон) пусна ново видео. Три-минутния филм е направен от Phoneblocks, компанията, чийто проект постепенно бе интегриран в Ara и е един невероятен поглед върху развитието на този телефон.

phoneblok-concept-smartphone-650x0Проектът Ara, в случай че не сте запознати, е смартфон, който може да бъде подобряван от собственика, като се използват сменяеми компоненти (кубчета), съдържащи ключови части от устройството. Например, може да изберете да имате масивна батерия, без камера. От Google също обмислят няколко варианта на корпуса, за да можете да извадите „мозъка” от устройство с голям екран и да го сложите на такова, с по-малък размер без да има нужда от допълнителни настройки.

Във видео материала, ни показват малки модули, които се включват в разработено Ara тяло, като в същия момент се обяснява, как ще се ползват електромагнити, за да държат частите свързани и по местата им. Това са супер сигурни електромагнити, които могат да бъдат включени и изключени, което прави смяната на части много лесна, а монтажът много здрав.

Също така, ще можем да видим работата и на 3D Systems по проект Ara. Отначало включени в проекта от Motorola през втората половина на миналата година, 3D Systems се концентрират върху корпуса и платките на телефона. Компонентите, показани във видеото имат светли оттенъци, малки картинки и текстури също. Впечатлението е, че отвън Ara ще бъде еднакво адаптивен както и отвътре.

Ръководителят на дизайна в отдела на Google за модерни технологии и продукти също разкрива, че телефонът ще задържи своя скелетен, лего стил с който вече сме запознати. Той твърди, че модулния стил е приет от екипа и няма да бъде променян.

Най-накрая, получаваме бегъл поглед  на Project Ara приложението за конфигурация, което позволява на потребителите да разглеждат каталога с части, на разположение за телефона, след което да си поиграят, търсейки място на което да се напаснат. Също ни напомнят, че Project Ara няма да е устройство от висок клас и няма да е супер скъпо. „Има хора, които не са използвали смартфон досега,” казва лидерът на екипа Ерик Гюнтер по повод на предизвикателствата пред проекта, „така че се опитваме на направим интерфейса колкото се може по-опростен и интуитивен.”

От Google казаха, че проекта Ara, ще бъде пуснат в продажба през първите месеци на 2015, но предстои да видим.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top