Home / Новини / Ревю / Вече не трябва да се притеснявате за фокуса, дори и след като сте заснели снимката
Вече не трябва да се притеснявате за фокуса, дори и след като сте заснели снимката

Вече не трябва да се притеснявате за фокуса, дори и след като сте заснели снимката

Няма нищо по-лошо от това да направиш снимка, мислейки си че е перфектния кадър, а после да се окаже, че няма фокус. Lytro Illum, разрешава този проблем, правейки снимки, на които може да се промени  фокуса дори и след като бъдат заснети.

Illum е светлинна камера, позволяваща да се настройва фокуса, преспективата и дълбочината на рязкост на снимката, която вече сте направили. Работи, като възприема и записва цялата информация, която преминава през обектива, след което създава снимка, която може да се промени след това, просто чрез натискане върху мястото, което искате да има повече острота и фокус.

Въпреки че Lytro бе първата камера, която може да променя фокуса на готовата снимка, сега това може да се направи и дори с телефони като HTC One M8, което е същински удър за перспективите на потребителския пазар за Lytro.

Първата Lytro камера беше малко кубоподобно нещо, което изобщо не приличаше на апарат, както ние сме свикнали. Illum прилича малко повече на традиционна камера, завършена с доста по-голям екран и по-познат захват.

Оригиналното Lytro има “твърд” обектив, докато Illum добавя и 8x увеличение. Блендата е фиксирана на f/2.0.

Lytro пуска Illum на пазара за продажба в Щатите през юли на цена от 1599$. Ако успеете да купите един преди 15-ти юли, ще получите 100$ отстъпка от специална, гравирана версия на камерата. Компанията все още не е обявила ценовата листа или достъпността за останалата част от света.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top