Home / Новини / Дизайн / Вечен телефон от дизайнерската фирма Tag Heuer
Вечен телефон от дизайнерската фирма Tag Heuer

Вечен телефон от дизайнерската фирма Tag Heuer

Не се подлъгвайте от този нов луксозен телефон от Tag Heuer. Той може да изглежда, като всяко друго устройство за богати, но всъщност крие едно малко парченце чисто нова технология. Устройството се казва Meridiist Infinite и го описват като „първия в света мобилен телефон с вечно захранване”. Какво означава това ли? Има соларен панел за зареждане, вграден в екрана.

Този модел е резултат от съвместната работа на две фирми, Atelier Haute Communication – компания, специализирана в правенето на поръчкови телефони – и Sunpartner Technologies, компанията, стояща зад Wysips Crystal технологиите. Нейното име е дадено на прозрачния фотоволтаичен слой поставен между стъклото и екрана на телефона или на сходно устройство. Клетките автоматично зареждат батерията, щом бъдат изложени на слънчева светлина и дори на изкуствена светлина.

Това е първия, търговски пример за тази технология и бе разкрита по време на Baselworld 2014 експо за часовници и бижута, което затвори врати на 3-ти март. Въпреки, че не се казва с точност колко енергия ще се генерира от панела, от компанията споделят за около 15% зареждане в рамките на един ден. Едно такова на пръв поглед леко зареждане, би могло да промени начина на употребата на устрйството и функционалността му.

solar-charging-screen-3m-20-970x0Екранът със слънчево зареждане на Merediist Infinite е най-отличителната функция на този телефон. Wysips панелът е разположен между два стъклени слоя от сапфирен кристал и 2.4-инчов, 320×240 пикселов монохромен OLED екран. Под екрана се намира клавиатурата, а отзад е разположена 5-мегапикселова камера. Корпусът е изработен от титан с въглеродни нишки.

Ако искате да се сдобиете с телефона със специалния екран, трябва да сте едновременно бързи и богати. Tag Heuer, ще произведе едва 1 911 броя от това бижу, а цената още не е потвърдена. Обикновен Merediist, без соларния панел в екрана, струва около 5500$, така че очаквайте да се наложи, да бръкнете по-дълбоко в джобовете, ако сте твърдо решени на този модел.

На CES 2014 същият екран на SunPartner, работеше и върху телефон на Huawei, така че може да очакваме първите нормални телефони с тази технология да са на разположение през 2015-та.

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top