Home / Новини / Събития / MWC Barcelona - 2014 / Битката на големите и малките динозаври. Плячката обаче сте Вие.
Битката на големите и малките динозаври. Плячката обаче сте Вие.

Битката на големите и малките динозаври. Плячката обаче сте Вие.

Февруари в Барселона?!

Точно там днес започнаха епичните битки между титаните. Всеки е приготвил хитри оръжия, способни да прикрият блясъка на конкуренцията. Някои от тях вече бяха показани отчасти, други предстои да видим тепърва.

Започна най-важното събитие за мобилни технологии за годината. Три дни от днес ушите ви ще хванат мазоли от новини за най-новите, най-скъпите, най-полезните и въобще всички “най” мобилни устройства. Sony, Nokia, Apple, Samsung, Huawei, Mozilla, HTC, LG това са само част от “гладиаторите”, които ще излязат на арената. Печели не най-силният, а най-шумният. Битката е безмилостна.

Това е естествено, след като на едно място са събрани елита на индустрията, а както знаем в този бранш конкуренцията въобще не е миролюбива, след като става въпрос за борба за потребителското внимание и не само.

Сега ще ви представим един от малките (все още) на пазара.

20140223_Firefox_OS_25-dollar_phone_Sullivan_001_610x433Най-вероятно феновете на iPhone ще му се подиграват, а в заклетите фенове на Android ще се върне спомена от ранните версии на операционната система, но 25 доларовият телефон на Mozilla с операционна система Firefox е вече факт.

Това е липсващото звено, на мобилният пазар. Малко грубоват и с екран с по-ниска (от останалите) резолюция, това е телефонът, който няма да намерите в ръцете на фуклата или на бизнесмена-парвеню, но пък от Mozilla се целят в завладяване на икономически чувствителния пазар. Този телефон може да се нарече “работен кон”. Моделът е предназначен за работещи професионалисти, които ползват няколко приложения, чиято основна дейност е говоренето по телефона, работата в интернет и въобще комуникацията на колела.

Ето и някои технически характеристики

  • Процесор – Qualcomm MSM8210 Snapdragon, 1.2GHZ Dual core
  • Екран – 4.5” (FWVGA 854х480 pixels)
  • Камери –  Задна: 5MP / Предна: 2MP
  • Четири лентов 3G UMTS (850/900/1900/2100)
  • Памет – 8GB
  • RAM – 256MB -1GB
  • A-GPS, NFC
  • Батерия – 1,800 mAh
  • Комуникации – WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth, Micro USB

20140223_Firefox_OS_25-dollar_phone_004_620x463Можете да инсталирате приложения, зареждате уеб страници и изпращате електронни писма. Можете да правите няколко неща едновременно, и да слушате музика.

Може би ви изглежда като някакво ретро устройство, но запомнихте ли цената, само 25 долара. Отсега усещаме учестеното дишане на шефа ви и възгласите на финансовия директор. Точно там се целят и от Mozilla, да завладеят пазара на служебни телефони.

Очаквайте още новини от изложението, което стартира официално днес, и ще продължи до 27 февруари.

 

About technoMAG.bg

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top